10.11.2009., utorak

Leclerc - najveće ruglo u Španskom [Uživo iz mrtvačkog sanduka]

Nikad dovršeni trgovački centar Leclerc nalazi se između Super Konzuma i City Centra One na ljubljanskoj aveniji. Zbog svoga izgleda nosi nadimak 'mrtvački sanduk'. On je ujedno i ogledni primjer toga kako daleko može otići ljudska pohlepa udružena sa korumpiranom gradskom upravom i pravnim sustavom koji je u stanju kontroliranog kaosa.

Cijela priča pomalo je bizarna, svojedobno je francuski trgovački centar Leclerc dogovorio otkup cijelog zemljišta, ali je jedna starica iako je već dala suglasnost za prodaju njezinog dijela zemljišta Leclercu za vrijeme dok je bila na liječenju u bolnici ugovorom na kojeg se 'potpisala' otiskom prsta, odnosno u upitnom zdravstvenom stanju, bez prisutnosti liječnika prodala to nekoj drugoj ekipi.

Radi se o jednoj uskoj njivi, širokoj tek šest metara i neupotrebljivom za gradnju kojoj je cijena tijekom niza preprodaja porasla sa 132 tisuće maraka na enormnih 1,7 milijuna Eura.

"Borba za izgradnju Leclercovih hipermarketa, kako je javnost mogla saznati iz dnevnih novina, ostavila je iza sebe mnogo žrtava: investicija se s prvotnih 25 milijuna eura popela na pedeset, mnoge tvrtke su bankrotirale, radnici su ostali bez plaća, Privredna banka Zagreb ima problema s naplatom tridesetak milijuna eura kredita, Leclerc je odustao od ulaganja u Hrvatsku i okrenuo se Sloveniji, a zgrada koja je trebala biti useljena još u jesen 2001. i danas zjapi nedovršena." [link] (bacite oko ako želite ući dublje u priču)

Drugim riječima zbog nerješenih imovinsko-pravnih odnosa Leclerc nije mogao ishoditi građevinsku dozvolu pa je na kraju odustao od svega. Na kraju je Leclerc svoj dio prodao firmi Urba zapad koja je uspjela ishoditi građevinsku dozvolu, ali se stvari i dalje ne miču sa 'mrtve točke'. Stoga sam odlučio sa vama podjeliti prizore koje sam tamo zatekao.

Navodno bi tamo trebao niknuti neki novi 3D centar [link].

[Pogled na nikad dovršeni shopping centar sa autobusne stanice]
Opis slike

[Hale u prizemlju]
Opis slike

[Kancelatrijske prostorije na katu]
Opis slike

[Raspjevani Francuz - motiv iz unutrašnjosti]
Opis slike

[Pogled iz kompleksa na zgrade u neposrednoj blizini]
Opis slike
- 21:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Vijećnik u gradskoj četvrti Stenjevec

Ivan Pernar
Pavlenski put 5G
091/2425-452
01/777-1107
ipernar@yahoo.com

[Free Wireless Access Point]

[Protiv naplate parkinga pored tržnice u Španskom]
[Pernar VS. komunalni redari]
[Pernar VS. financijske malverzacije]
[VIDEO: Na aktivista se obrušilo 6 zaštitara]
[Kuća strave u Batušićevoj]

[Pernar VS. fiksaona na Malešnici »Policiji je lakše ispisivati kazne za nepropisno parkiranje, nego stati na špricu nekom dileru«]
[O bespravno sagrađenom malo-nogometnom terenu na Malešnici]
[O nedovršenom mostu između Šoljanove i Pavlenskog puta]
["Zakoni služe zato da bi se provodili i HEP tomu ne smije biti izuzetak."]
[Protiv GMO-a sada i uvijek]
[Preko potoka Vrapčaka započeta dva mosta koja ne vode nikamo]

Ako imate problema sa ambrozijom ili ilegalnim odlagalištima otpada nazovite komunalne redare - 6585-889 (uporno ih zovite sve dok se problem ne riješi).

Ako se želite rještiti perilice, hladnjaka ili auto-olupine možete to učiniti pozivom na besplatni broj 0800-0204, potom djelatnici CIOS-a dođu do vas i odnesu taj otpad bez ikakve naknade


http://zelenapolitika.wordpress.com
Opis slike
Opis slike

spansko.net
Chill skate shop
Hrvatska stručna udruga za sunčevu energiju
HULK (Hrvatska udruga Linux korisnika)
Linux za sve
necenzurirano.com
Zoran Oštrić

Jedan drugi Ivan Pernar (djedin stric) bio je predstavnik u Narodnoj skupštini u Beogradu, nakon što je optužio Punišu Račića za lopovluk, Račić je povikao "Tko stane izmedju mene i Pernara ubit cu ga!", ostalo je povijest.