15.01.2010., petak

Bačen novac na gradnji 'mosta' između Šoljanove i Pavlenskog puta!

[U Večernjem je izašao članak na ovu temu]
Suluda gradnja mosta koji bi trebao povezivati Šoljanovu sa imaginarnom trasom produžene Baštijanove*, Oranica ili neznam koje ulice počela je. Kamo vodi taj most, zašto papiri još uvijek nisu rješeni, zašto se na trasi nalazi hrpa kuća itd. pitanja su na koja vladajuća garnitura nema zadovoljavajući odgovor.

Drugim riječima, umjesto da je grad sustavno išao u rješavanje koridora, odnosno trase buduće prometnice nekome je palo na pamet utopiti lovu, odnosno krenuti sa gradnjom kvazi-mosta koji se nema na što nadovezati. Suvišno je napomenuti da je na taj način uništen prilaz pješačkim stazama koje se nalaze sa obije strane potoka. te je sada prilično otežan prolaz pješacima.

Sa druge strane, prilazna cesta starom mostu koji se sada koristi prepuna je rupa i u katastrofalnom stanju. Žalosno je da grad taj stvaran problem nije smatrao prioritetnim, ali zato je gradnju novog 'mosta' koji vodi nikamo smatrao neodgodivom. Ni činjenica da grad uopće nema novaca za završetak projekta nije ih pokolebala. Nije ih pokolebalo ni to da su u betoniranje potoka Vrapčak prošle godine već ulupali 5 milijuna kuna, usprkos svi direktivama o tome da se vodotoci ne betoniraju jer se na taj način uništava flora i fauna tog istog. Beton i armatura ključne su riječi gradske uprave, međutim kada dolazimo u Špansko uviđamo da formula glasi... puno betona i još više armature.

To što naša gradska četvrt nema dovoljno vrtića, činjenica da uopće ne postoji starački dom i da se ne stvaraju nikakvi smisleni sadržaji vladajuću hijerarhiju uopće ne diraju. Štoviše glasači im na svakim izborima daju sve veće povjerenje. Da čovjek ne povjeruje... stoga... prijeđimo na stvar...



[Pogled na Šoljanovu]
Opis slike
[Pogled sa jedne na drugu stranu mosta]
Opis slike
[Pogled na potok]
Opis slike
[Vjerovali ili ne u međuvremenu je maknuta zemlja iz potoka, a cijevi stavljene opet uz kanal - svo to ludilo vladajuće garniture plaća se iz naših džepova]
Opis slike
[Presjećena pješačka staza]
Opis slike
[Jedan odvojak mosta sa strane Pavlenskog puta nastavlja se ravno na kuće]
Opis slike
[Drugi također]
Opis slike
[Obije predviđene pješaćke staze vode ravno u potok]
Opis slike
[Cesta po kojoj se trenutno voze automobili u stanju je potpunog rasula]
Opis slike
[Kada sam građanina koji se tamo zatekao pitao kamo vodi ovaj most nije znao odgovoriti, "U svemir" dobacio je]
Opis slike
Kako se most uklapio u prostor možete vidjeti na ovoj slici (hvala Google Earth-u).

*Priča o produženoj Baštijanovoj dugo se vrti, nedavno je u Večernjem listu izašao članak pod naslovom "Dubravka Kaldi 32 godine čeka da joj Grad Zagreb sruši kuću"

Gotovo 32 godine Dubravka Kaldi čeka da Grad Zagreb provede odluku o otkupu i rušenju njezine kuće koja se nalazi na trasi GUP-om predviđene obnove Baštijanove ulice u modernu prometnicu. A danas, baš kao i davne 1978. godine, stvari su iste - gradski oci za provedbu odluke nemaju novca.

- Cijelo Trnje, Šarengradska, produžetak Branimirove do Heinzelove, ima puno lokacija koje su predviđene za nove prometnice, a novca nema. Za Baštijanovu mogu reći da je dugoročni projekt. U ovoj godini za nju nema novca i nije planirana u proračunu, a kada će se moći realizirati, doista ne mogu predvidjeti - priznaje Jelavić.

Drugim riječima ono što ja pokušavam reći je da bi grad prvo trebao rješiti imovinsko pravne odnose na tom koridoru, a tek onda ulaziti u gradnju. Nažalost, u slučaju Šoljanove Grad je postupio po obrnutom redosljedu.
- 23:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Vijećnik u gradskoj četvrti Stenjevec

Ivan Pernar
Pavlenski put 5G
091/2425-452
01/777-1107
ipernar@yahoo.com

[Free Wireless Access Point]

[Protiv naplate parkinga pored tržnice u Španskom]
[Pernar VS. komunalni redari]
[Pernar VS. financijske malverzacije]
[VIDEO: Na aktivista se obrušilo 6 zaštitara]
[Kuća strave u Batušićevoj]

[Pernar VS. fiksaona na Malešnici »Policiji je lakše ispisivati kazne za nepropisno parkiranje, nego stati na špricu nekom dileru«]
[O bespravno sagrađenom malo-nogometnom terenu na Malešnici]
[O nedovršenom mostu između Šoljanove i Pavlenskog puta]
["Zakoni služe zato da bi se provodili i HEP tomu ne smije biti izuzetak."]
[Protiv GMO-a sada i uvijek]
[Preko potoka Vrapčaka započeta dva mosta koja ne vode nikamo]

Ako imate problema sa ambrozijom ili ilegalnim odlagalištima otpada nazovite komunalne redare - 6585-889 (uporno ih zovite sve dok se problem ne riješi).

Ako se želite rještiti perilice, hladnjaka ili auto-olupine možete to učiniti pozivom na besplatni broj 0800-0204, potom djelatnici CIOS-a dođu do vas i odnesu taj otpad bez ikakve naknade


http://zelenapolitika.wordpress.com
Opis slike
Opis slike

spansko.net
Chill skate shop
Hrvatska stručna udruga za sunčevu energiju
HULK (Hrvatska udruga Linux korisnika)
Linux za sve
necenzurirano.com
Zoran Oštrić

Jedan drugi Ivan Pernar (djedin stric) bio je predstavnik u Narodnoj skupštini u Beogradu, nakon što je optužio Punišu Račića za lopovluk, Račić je povikao "Tko stane izmedju mene i Pernara ubit cu ga!", ostalo je povijest.